Zero Waste Kas

We hebben het plan om een nieuwe Zero Waste Kas te bouwen in onze buurttuin. Om onze kas te realiseren zijn we nog opzoek naar externe financiering of partners.

De Zero Waste Kas wordt een ontmoetingsplek, met als doel sociale en duurzame impact in de stad te creëren. Bewoners kunnen hier samen leren en werken aan initiatieven voor een groenere buurt. Zo zullen er workshops worden gegegeven over bijvoorbeeld composteren, duurzame voedselproductie of lokale kringlopen.

Verder zal de Zero Waste Kas gebruikt worden als uitvalbasis voor de vele buurtvrijwilligers die in onze tuin werken, als werkplaats voor het inmaken van verse producten uit onze tuin, en voor Van Afval naar Oogst bijeenkomsten met onze partnerorganisatie De Gezonde Stad. En natuurlijk zijn bezoekers van ons Tuinkafé welkom om in de kas te schuilen voor slecht weer met een kopje versgeplukte tuinthee.

De Zero Waste Kas zal gebruikt worden voor workshops (zoals deze workshop over wormencompost bijvoorbeeld) en..
.... voor informatiebijeenkomsten (zoals deze 'Van Afval naar Oogst' kick-off)
.... voor buurtactiviteiten in de tuin (zoals deze stekjesruil)
.... (of zoals deze workshop monoprint met planten)
... voor het inmaken van verse oogst uit de tuin...
.... en als uitvalsbasis voor buurtvrijwilligers tijdens meewerkdagen (om zoals hier tijdens de pauze een kopje thee te drinken, of te schuilen met slecht weer)