het tuinkafe

Lokaler vind je het niet!

Wees welkom in onze groene, eetbare oase midden in de stad!
Pluk zelf kruiden voor thee of geniet van andere producten die door ons of door onze vrienden lokaal en biologisch worden geproduceerd. Omdat wij geen winstoogmerk hebben, ben je ook welkom met een meegebracht kopje koffie of thee.

Openingstijden

Het Tuinkafe is op zaterdagen in het seizoen open van 28 mei t/m 24 september van 12.00 → 17.00
geen wifi

We zoeken nog vrijwilligers!

Taakomschrijving →
Je bent gastvrouw/heer van ons project met groente- en (thee)kruidentuin. Ons terrein ligt midden in de stad, maar is een oase van rust. Gasten kunnen in verschillende zithoekjes in de tuin genieten. Jij maakt op bestelling koffie/thee en serveert taart en/of broodjes met bijv. onkruid pesto. Je informeert en legt aan bezoekers uit hoe ze zelf kruiden voor thee kunt plukken. Als het rustig is werk je in de pluktuin. Je bent minstens een zaterdag per maand beschikbaar.

Wat voor kennis en vaardigheden zijn nodig?
Enthousiasme voor duurzaamheid en lokale, eerlijke producten. Horeca ervaring is fijn.

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?
Ons binnenterrein van 1200 m2 ligt midden in de stad, maar is een oase van rust. Je werkt in én met eetbaar groen. Je leert planten kennen waarvan je niet wist dat je die kon eten.
Als het even rustig is in Het Tuinkafe, werk je in de pluk en/of theetuin. Al doende leer je meer over eetbare planten en tuinieren. Aan workshops mag je gratis meedoen.

Hoe kom ik in aanmerking?
Interesse? Stuur een e-mail naar:
tuinkafe@icanchangetheworldwithmytwohands.nl >>