Oogstfeest 2022

Zaterdag 1 oktober
13:00-16:00

In de tuin van I can change the world with my two hands sluiten we het seizoen feestelijk af. Kom proeven van de oogst en laat je inspireren in onze groene, duurzame oase, midden in de stad!

LIVEMUZIEK

Dalla & Ralph: dromerige country-nummers door Sophie Deahl (toetsen + zang) en Nienke van Hofslot (gitaar + zang)

RONDLEIDING

Ontdek hoe we van gft-afval oogst maken, regenwater recyclen en bekijk het nieuwe compost-toilet. Mede-oprichter Stephan geeft 3x een rondleiding op de volgende tijden:

  • 13:30
  • 14:30
  • 15:30

Het Tuinkafe

Het Tuinkafé zal tijdens het oogstfeest nog één keer haar deuren openen met verse koffie, kruidenthee uit eigen tuin en lekkernijen met onze tuin als inspiratiebron.

KRUIDENTUIN-INSPIRATIE

De pluktuin heeft dit jaar geëxperimenteerd met kruidensiropen. Proef van de herfstige rozemarijnsiroop en verveinesiroop! Daarnaast zijn er gedroogde kruiden te koop. Nieuw dit jaar zijn de smudge sticks, van oorsprong gebruikt bij zuiverende rituelen. Smudgesticks zijn bij elkaar gebonden kruiden die je vervolgens aansteekt, waarbij er een geurende rook vrijkomt.

PROEVERIJ OOGST

Het inmaakteam heeft zich ook dit jaar weer laten inspireren door de oogst. Er is geëxperimenteerd met nieuwe recepten zoals sambal met zelfgekweekte gember, midden-oosterse worteltjes, 'apple butter', Japanse wijnbesjam en nog veel meer! Daarnaast zijn ook onze klassiekers weer verkrijgbaar: zoetzure augurken, appelazijn van rotte appels uit de tuin en nog enkele flesjes vlierbloesemsiroop.

PRE-OPENING KAS

Tijdens het oogsfeest kun je onze nieuwe educatie- en ontmoetingsplek bekijken: de glazen kas. Deze kas wordt in gebruik genomen voor onder andere educatie rondom buurtcomposteren en het geven van workshops.

VINO DI BOLO

De druiven hadden een goed jaar! Wijnmaakster Ronny geeft in de koepelkas een demonstratie van het productieproces. Er zijn nog enkele flesjes van vorig jaar over, dus er valt ook nog wat te proeven!

Praktische info:

  • Entree: gratis;
  • Je kunt pinnen op het terrein;
  • Bij slecht weer verplaatsen we onze activiteiten naar de glazen kas en het afdakje.